tirsdag den 17. august 2010

Slip illusionen om hvem du er og bliv fri


Hvad stiller vi op med egoets små spil og roller? De illusioner om hvem vi er, som kan være svære at få øje på og sværere at slippe.

Se engang på dit image. Hvad er dit image over for dig selv og i forhold til andre? Er du den kloge, venlige, oplyste, smukke, stærke, uheldige, lille, stakkels, sjove eller andet? Vi er alle styret af egoet mere eller mindre, som det ser ud nu, så vær ikke bange for at se på hvilke roller du spiller.

Du kan evt. Lave en liste. Se derefter på hvordan rollerne gør dig bedre eller dårlige end andre, i specifikke situationer. Egoet sammenligner sig konstant, så dine roller er en måde at være noget i forhold til andre.

Nu vil jeg gerne dele med dig, hvorledes du kan underminere din tro på, at du er afhængig af dine roller. Dette er en meget enkel øvelse, men ikke nødvendigvis nem.

Kender du det, at der er noget du ikke vil dele med andre, af frygt for at de vil hamle op med dig på dit stærke punkt? Kender du frygten for at miste status, eller er det bare lykkes dig at undertrykke den ved at vedligeholde rollerne flittigt? Frygten stammer fra ikke at vide hvem du så er, hvis du pludselig ikke længere var den klogeste, smukkeste osv. mere.

Det kan være behandleren, linket, bogen, informationen du ikke vil dele, af frygt for at din veninde/konkurrent, vil blive lige så klog og oplyst som dig selv.
Vennen du ikke vil dele med andre venner, af frygt for at du ikke længere er noget særligt for ham/hende eller at en anden ven vil have noget med dem, som du ikke er en del af.
Er du bange for a nogen skal stjæle din ide eller status på den ene eller anden måde?

Tag en dyb vejrtrækning og vid at der faktisk ikke er noget at være bange for.
Du har måske prøvet at tale dig selv til fornuft før, uden noget videre positivt resultat. Med en fortsat skam over ikke at være gavmild og gøre dit bedste over for dine medmennesker. Måske har du endda skjult det fra dig selv, så du ikke har nået at opdage det.

Du kan helt roligt erkende det nu. Der er ikke noget galt med dig. Du er helt normal og langt fra den eneste der frygter ikke at være god nok i denne verden. Vi har alle et ego der ønsker at beskytte os. Det eneste problem er at vores ego ikke altid ved hvad der er bedst for os og ALDRIG kommer videre ved egen hjælp. Tværtimod graver den bare et dybere og dybere hul for sig selv. Leder efter løsningen det forkerte sted og malker de forkerte kilder.

Verden er sådan skruet sammen at for at skabe resultater kræves handling. En handling rummer en masse energi og kan derfor skabe store resultater, både positive og negative. Det er i øvrigt sådan vores blokeringer blev til, til at begynde med, men det er så en helt anden historie. Mange sjæle ønsker at inkarnere her på jorden, da man her kan lære utrolig meget og skabe store resultater for sin spirituelle udvikling, med al den handling. Det er dog også en udfordring at være her, hvor vi hverdag er prøvet og påvirket af den negativitet der er her.

-Når du har defineret nogle af dine store roller, bevidstgør dig derefter om hvorledes du beskytter og opretholder dem.
Husk på at egoet konstant skal vedligeholde illusionen om sine roller. Det er blot et spørgsmål om at blive bevidst om hvordan du gør.

Når du er bevidst om de 2 foregående punkter vælger du en handling hvormed du automatisk giver afkald på én af dine største roller.

Hvad skræmmer dig aller mest i forhold til at slippe denne rolle. Hvem tilbageholder du information fra? Hvad vil du ikke dele? Hvor holder du din kærlighed tilbage? Hvem især truer en af dine roller?

Gør nu det at du netop vælger at handle på én af de ting du frygter! Gør dig umage med at finde én handling, hvor du virkelig tror at meget sættes på spil. Gør det! Tillad dig selv at mærke frygten og ubehaget ved at miste din position. Hvad er det værste der kan ske?
Det værste der kan ske er nok at du kan miste din position i forhold til nogen, markedsandele eller noget andet. Men ønsker du at besidde noget der aldrig var dit?
Ønsker du fortsat at bruge en ukendt, men STOR portion energi på at opretholde en illusion om hvem du er og holde dig selv i uvidenhed om hvem du i virkeligheden er. Ønsker du at fortsætte illusionen om at du er separat fra andre. Denne separation kan ikke andet end at skabe ensomhed, som du måske endnu ikke er bevidst om. Kender du ensomheden, kommer den herfra.
Sandheden er at du bare er. Du er ikke alle de ting du tror du er. Hvad sker der hvis du giver slip og ikke ved hvem du er og ikke er noget særligt i andres øjne? Gør det dig utryg eller bange? Det er okay.

Jeg er stadig bange indimellem når jeg skal slippe kontrollen i en velkendt rolle. Især husker jeg gange hvor jeg VIRKELIG var bange, så jeg rystede og ventede på at min verden gik under, efter jeg havde handlet modsat en rolle. Det eneste der skete som følge, var at det gik op for mig hvor meget energi jeg havde brugt på at opretholde min rolle. Jeg var enormt lettet over at jeg bare kunne give det hele væk og vide at jeg var meget mere værd. Det skønneste var at jeg følte mig mindre ensom og indså at jeg havde separeret mig fra mine omgivelser og dem jeg elskede, ved at skulle holde min rolle i live.

Del gerne dine oplevelser med øvelsen her. Hvis du ikke kan komme på dine roller eller hvordan du opretholder dem, så kan du spørge mig her og jeg vil gå ind og tale med dit højere selv om det.

Øvelsen kort:

-Hvad er dine største roller
-Hvad truer dine roller og hvordan opretholder du dem?
-Vælg en handling, hvor du gør netop det du frygtede og troede ville ødelægge din status.
(fortsæt gerne med et par flere handlinger efterfølgende. Det bliver nemmere hver gang)
-Mærk hvad der sker i dig imens og efter handling.

Kærlig hilsen Anneli

Ps. Skriv til mig under comments, hvis du ønsker støtte

4 kommentarer:

  1. Kære Anneli

    Det kunne være interessant at se, for sådan har jeg ikke lige tænkt det - jeg forsøger at holde mine tanker og handlinger op mod alkærlighedens spejl, der så vil kaste et grumset billede tilbage af hvor EGO syntes det lige skulle ha' en finger med i spillet.

    En god rolle er nok selvpineri over ikke at leve godt nok op til det, men som jeg dog selv føler er blevet bedre med tiden.

    Mange kærlige hilsner
    Carsten

    SvarSlet
  2. Hej Anneli.

    Det er meget spændende det med at have frihed.
    "Du" stillede mig en opgave om at gøre noget der relaterede frihed, men hvad er frihed egentlig, for faktisk føler jeg mig ret fri lige pt.
    Jeg gør de ting jeg har lyst til og har presset mig lidt efter opgaven.
    Jeg har gjort nogle "barnlige" ting, som at gå barfodet i regnen og hoppe i vandpytter, jeg har taget rutcheture på en rutchebane og begge gange følt friheden men også følelsen af "hvorfor gør jeg detteher? _ det føles lidt dumt og uden mening- men meget sjovt og rart.
    Jeg har udfordret mig selv ved at gå alene på cafe/restaurant og har aldrig gjort noget lignende før og drak endda en øl (jeg drikker aldrig alkohol når jeg bare er mig selv), jeg gik en tur i et område jeg er kommet i 35 år (læs: altid), men aldrig har været i lige netop denne del af området, gik bl.a. op til kirken. Jeg har sagt nej tak til en lejlighed fordi jeg ikke følte det var noget for mig selvom jeg ikke har noget sted og bo.

    Men følles for alle oplevlserne havde jeg inden jeg gjorde det et sug i maven og sommerfugle i kroppen, men når jeg så var i det var det dejligt og en rolig fornemmelse.
    Nu skal jeg så på Theta healings kursus i weekenden, hvilket er en MEGET vild grænse for mig at overskride, men jeg glæder mig MEGET.

    Det er bare sjovt at finde ud af at jeg føler friheden EFTER jeg har lavet øvelserne, men håber på de har hjulpet mig videre og fjernet blokeringerne til økonomisk uafhænighed???

    De bedste hilsner
    Lisbeth

    SvarSlet
  3. Har nu været på min første kursus dag og har fået fjernet MANGE blokeringer omkring temaet penge, spændende hvad der kommer ud af det :-)
    Lisbeth

    SvarSlet
  4. Kære Lisbeth

    Hvor er det dejligt at høre at du virkelig rykker på de øvelser. Og bliv endelig ved uanset hvad sindet finder på, som "hvorfor gør jeg egentlig det her" osv. Det er ikke den del af dig, som ved bedst, der taler.

    Min egen oplevelse når jeg har været rigtig flittig med bevidste handlinger og arbejde med et specifikt tema, er netop at jeg når til en parathed, der tillader mig at cleare/heale de blokeringer der har været årsagen. Så det giver rigtig meget mening at du efterfølgende har kunne fjerne mange af de blokeringer omkring penge.

    Spørger du mig om du har blokeringer omkring et emne, som din sjæl endnu ikke er klar til at slippe, vil der ikke vise sig nogle for mig, men i stedet være andre beskeder, som de øvelser du fik tidligere, der så senere kan lede til at der kan cleares blokeringer(altså at de bliver synlige). Og alt hvad du beskriver lyder lige" efter bogen". Tillykke med det.

    Knus Anneli

    SvarSlet