onsdag den 11. august 2010

Personlig power med eller uden rynker


Det er ikke ukendt for mig at én af min primære livslektioner handler om empowerment (ja undskyld mit engelske ord her, men jeg har ikke fundet et lige så godt dansk et. Det minder lidt om personlig power) og jeg har hele mit liv bikset med det tema. Det gør de fleste af mine klienter også, så der er masser af visdom at hente omkring mig.

I dag fik jeg nok, af de forskellige vedholdende udfordringer, både større og mindre, så jeg tog en fast besluttet meditation på energien power. I et øjeblik kæk af overmod, valgte jeg beslutningsfast at jeg vil gøre alt hvad der kræves af mig, for at genvinde al min power. Jeg blev derefter vist alle de forskellige situationer hvor min ”disempowerment” skaber disharmoni
Bring it on! Nu gider jeg ikke mere fis!

Så her er lige et eksempel på ét af de mindre problemer som hænger sammen med disempowerment, for mig.

Ja jeg ved at det ikke er særlig spirituelt at være bange for at ældes! Det er dog noget jeg frygter. Derfor vi jeg bruge det, til at vise et eksempel på en erkendelses proces brudt ned i enkle dele.

Med følgende metode, kan du meget hurtigt og enkelt nå ind til kernen af dit problem, årsagen til dit ubehag og derefter behandle det på egen hånd.

Først lige nogle tommelfinger regler. Disse er gode at huske på i en erkendelses proces.

- Der findes i virkeligheden kun kærlighed og angst. Føles det ikke dejligt, er det angst. Når vi taler om angst, behøver det ikke at opleves som om vi sidder i et hjørne og ryster. Det kan bare være en spænding eller usikkerhed, der vil afsløre en dybereliggende frygt, hvis vi dykker ned i det.

-Angst eksisterer ikke i nutiden, kun i fortid og fremtid. Dvs. At enten er vi bange for noget der er sket eller noget der kunne ske.

-Vi kan altid finde frygten i den fysiske krop.

-Frygten er bare fastlås energi forbundet med en negativ tanke, der mærkes og opleves gennem den fysiske krop, men ikke altid erkendes som sådan, hvis vi f.eks. ikke er helt ”nede” i kroppen.

Processen:

1.Jeg så mig selv i spejlet i dag og så nogle rynker rundt om munden, når jeg smilede. Jeg fik det ubehagelig og kikkede væk.

2.Jeg valgte at se på rynkerne igen for at mærke hvor i den fysiske krop ubehaget lå. Det var i hjertet.

3.Jeg tog en dyb vejrtrækning og spurgte ind om hvilken tanke ubehaget var forbundet med. Tanken var i fremtiden og handlede om angst, for at blive udelukket og ikke være elsket i forskellige scenarier. Tanken kommer selvfølgelig af en oplevelse i fortiden, som man ubevidst er bange for at genopleve.

4. Jeg lagde mig på maven og tog dybe vejrtrækninger ned i hjertet hvor følelsen var. Vejrtrækningen giver plads til den fastlåste energi, der ikke nødvendigvis har ord, når du kommer dybere ned i den. Men på vejen kom erkendelsen til mig der sagde: ”Hvem er det lige du er så bange for, skal tænke en negativ tanke om dig, pga. dit udseende. Hvem er det, hvis bedømmelse er vigtigere end din egen. Dette var ikke en mental tanke, men en erkendelse. Det er jo noget andet end hvis noget blot havde spurgt mig i går om det samme. Det viste mig hvordan jeg har sat andres dom af mig over min egen og det må man jo kalde disempowerment.

Hvad så nu da jeg har erkendt på et dybere plan, men stadig har ubehaget?

5. Vedholdenhed. Jeg forsætter dagligt vejrtrækningen i meditation i en ½ time, til energien er frigivet og der ikke længere findes samme ubehag. SÅ enkelt er det og ikke nødvendigvis let.

Det er ikke lysten der driver værket altid, når der skal mediteres eller trækkes vejr på et tema. Men hvis jeg kan give lignende opgaver til mine klienter, kan jeg vel også selv klare det. Jeg ved jo at det virker efterhånden : ).

Kærlig hilsen Anneli

2 kommentarer:

  1. Kom lige til at tænke på noget andet du godt må skrive om, hvis du mener der er noget i forslaget. Jeg har skrevet taknemlighedsdagbog det sidste stykke tid og det er som om at hver dag har sit eget tema. Er det noget du ved noget mere om?
    Lisbeth

    SvarSlet
  2. Hej Lisbeth

    Det kender jeg rigtig godt.
    Jeg kan se hvordan temaerne tages som perler på en snor. Fx. nu hvor jeg arbejder med personlig power, gennemgåes en masse undertemaer én for én(tit i løbet af 1-3 dage, til de er sluppet/erkendt/bearbejdet/vendt efter bedste evne.
    Jeg syntes det er så bekræftigende og elsker den synkronisitet der kan findes over 1 dag eller to, for derefter at at gå videre. Tit findes der et overtema, over en lidt længere periode, syntes jeg.

    Det er jo blot en hensigtsmæssig måde at bearbejde emner på, velplanlagt af vores højere selv i samråd med guides og hvem der nu ellers rådgiver os.

    Knus Anneli

    SvarSlet