fredag den 20. august 2010

Ikke at handle er også at tage et valg

Jeg kender en fyr der er rigtig bange for at vælge det forkerte. Han vil så gerne vælge det det der er i alles højeste formål og vil for intet i verden, træffe valg der er påvirket af de negative kræfter, som vi ubevidst her på jorden er under påvirkning af, gennem programmer og illusioner osv.

Han har egentlig aldrig været en handlingens mand. Begrundelserne har været mange gennem tiden, men dog med samme udfald - der sker ikke rigtig noget.

På det indre plan sker der en masse og der bliver sikkert træffet flere valg der. Men når det kommer til at være og handle i det fysiske, sker der ikke så meget og dog. Med mellemrum bliver der taget en beslutning, som i min bedste overbevisning, har til formål at skabe en livssituation, med så lidt behov for at vælge og så lidt ansvar som muligt. Det er ikke det der er begrundelsen, hvis man spørger ham, men set herfra ligner det mest en flugt fra at blive for involveret i livet(på det fysiske plan), og dermed at skulle tage ansvar.

Dette er bare én mand med en historie, der demonstrerer det der sker i mange af os i større eller mindre grad. Mange lysarbejdende sjæle har modstand på at være i det fysiske. Det er så meget nemmere at forholde sig til det eteriske. Denne flugt kommer netop ofte til udtryk som frygt for ansvar, valg, synlighed, storhed og dermed livsglæde, virkelyst, inspiration og udlevelse af formål. Selv med de bedste intentioner kan det ikke undgå at blive en selvcentreret situation.

Én af de primære måder vi lærer på her på jorden er gennem fysisk handling. Handling her kræver meget energi af os på alle planer og kræver at vi tager ansvar for det vi vælger, hvormed vi også bliver synlige for resten af verden. Mange sjæle ønsker at inkarnere her på jorden, for at få udbytte af al den energi vi kan rykke mens vi er her. Vi kan lære meget her.

Sagen er at vi altid vælger om vi vil det eller ej. Selv når vi vælger ikke at handle, da tager vi et valg om ikke at handle på det pågældende tidspunkt. Udsætter vi valget, vælger vi udsættelse. Det er muligt at vores valg er ubevidst, det er dog stadig et valg, da vi altid selv er ansvarlige for vores situation.

Mange af os lader bare livet ske, for "ikke at tage et forkert valg". Hvis vi nu er afventende kan det være en anden tager et valg, begivenhedernes gang åbenbarer en gunstig situation eller blot forløber således at vores valg bliver overflødigt eller åbenlyst nemt. Og på den måde kan vi ikke handle "forkert".
Sagen er, at når vi lader livet ske uden at vælge vejen, har vi stadig påvirket de begivenheder der sker, ved vores passivitet. Det der sker for os er stadig påvirket af os.

Vi kan vente og håbe på at nogen kommer og siger "så har jeg drømme jobbet til dig" eller "Nu har jeg en køber til dit hus". Men bemærk om det er en gennemgående tendens i dit liv, at vente på afgørelse udefra, uden du rigtig selv har taget et valg inden i om hvad du ønsker, og handlet i overenstemmelse hermed. Nogle situationer kan umiddelbart se ud som om, det eneste vi kan gøre er at vente. Men brug ikke det til at slippe for ansvaret. Du er hele tiden ansvarlig for dit liv, så gør dig selv bevidst om nøjagtig hvad du vil og lad ikke resultatet afgøres af omstændighederne. Er udfaldet noget andet end ønsket, tag den derfra og glæd dig over at du ikke var passiv, uden power og blot afventende.
Vi får ikke altid hvad vi vil have og ved heller ikke altid hvad der er bedst for os. Med træning vil vi blive mere bevidste om det. Universet skal nok vise os, når vi er på den gale vej.

Når vi vælger ikke at handle, for ikke at tage ansvar, er det i virkeligheden i bund og grund bevidst eller ubevidst styret af angst. Angst for at vælge det "forkerte".
Men tænk nu hvis ikke at vælge var det valg der var "forkert", for det var jo også et valg?

Derfor, glem forkert! Mærk efter i dit hjerte, ikke i dine følelser, din fornuft eller logik. Øv dig i at mærke dit hjerte. Og tag derefter dit valg.
JA, det kan være at det valg du tager ikke fører dig derhen hvor du havde tænkt dig eller at når du en dag kikker ned fra himlen, kan se at det ikke var det valg der tjente dig mest. Men du tog et valg. Du var villig til at tage ansvar for dig selv og dit liv og gav dig selv en mulighed for at vokse. Hvad er en masse gode intentioner værd, når der ikke handles på dem.
Du lærte måske at det ikke var den vej du ville alligevel og netop sådan fandt ud af hvilken vej du i virkeligheden ønskede at gå.
Måske påvirkede din handling andre negativt. Måske tjente det dem og måske ikke. Måske lærte du at kærlighed ikke altid er blid og indvilligende eller måske lærte du, at sådan havde du aldrig lyst til at behandle anden igen.
Hvad var der sket hvis du ikke havde handlet? Who knows. I hvertfald vil jeg gerne cementere, at ikke-handling for ikke at handle "forkert", er styret af selvfordømmelse og illusionen om ikke-ansvar. Vælg noget andet fra nu af. Vælg at tage ansvar for dit liv hele vejen og lad være med at overlade det til dine omgivelser eller "tilfældighederne".

Husk nu at du påvirker livet, selv når du ikke handler. Ønsker du at påvirke livet udfra angst eller frihed.

Denne mand fortalte mig forleden at han ikke kunne vælge, fordi han ikke ville vælge ud fra egoistiske grunde og havde svært ved at mærke hvilket valg var det bedste.

Glem bare perfektionismen. Du bliver ikke perfekt så længe du er her alligevel.

Hvad skulle vi dog gøre uden alle vores helte der har haft modet til at handle og være synlige på bekostning af liv og helbred. Jeg kan jo nævne de oplagte eksempler som Ghandi, Matin Luther King og Mandela. Hvad hvis de ikke havde valgt at handle på deres idéer og drømme, men bare havde set passivt til?

Så helt praktisk hvad gør vi når vi står over for et valg og ikke kan mærke hvilken vej der tjener os bedst? Intuitionens stemme kan være overdøvet af fornuft og logik, der er så påskønnede egenskaber i vores samfund. Problemet er at de ikke kan klare alle forhindringer som intuitionen kan.

-Begynd at træne din intuition! Jeg og andre har skrevet meget om hvordan.
-Kort fortalt kan du lære at mestre intuitionen, ved at mærke efter så godt du kan og derefter tage et valg. Måske kunne du ikke mærke hvilken stemme var din intuition, men det finder du ud af efterhånden, som du tager valg der både tjener dig og ikke tjener dig. Lyt og lær at skelne på den måde. Bag en succes ligger mange fejltagelser.
-Ær dig selv for at være modig og turde tage ansvar for dig selv og tage hensyn til andre. Anderkend dig selv for at være en helt, i stedet for én der bare følger passivt og dermed aldrig er med til bevidst at styre begivenhedernes gang i det fysiske. Hvem siger at du ikke også kan gøre en forskel?
-Start i dag og gerne i det små. Træn forbindelsen til din intuition, når der ikke er så meget på spil.
-Anderkend at du altid er ansvarlig for dit liv. Om du handler eller ej.

God rejse

Kærlig hilsen Anneli


7 kommentarer:

  1. Hej Anneli.
    Tak for din inspirerende blog.
    Du skriver vi læsere kan skrive til dig med spørgsmål, men ved ikke om det er her under kommentarerne det hører til?
    Jeg er nået til et sted hvor jeg er bange for andre tager noget fra mig, det kan være alt fra havregryn til følelser og det irriterer mig at jeg er så "bange" for at give noget fra mig eller låne min cykel ud, hvorfor går jeg med livrem og seler. Jeg kan se det er skørt men kan ikke komme ud af det. Er det bare mig der har det sådan og hvad kan jeg gøre for at komme ud af det? (synes ellers vi har arbejdet med det før).

    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  2. Hej Lisbeth

    Tak for dit spørgsmål. Generelle spørgsmål kan spørges under det blog indlæg der hedder "intuitiv vejledning". Men vi tager dit her. Skal lige have øjne og vender tilbage : )
    Knus

    SvarSlet
  3. det samme gælder forøvrigt det at få!!
    Lisbeth

    SvarSlet
  4. Kære Lisbeth

    Jeg har faktisk et blog indlæg lige på tungen i forhold til dette emne. Men indtil da vil jeg svare så godt jeg kan.
    Det er ikke bare dig. Vi kender alle dette, det er dog ikke noget alle er bevidste om at de er bange for.
    Der er masser du kan gøre for at slippe denne frygt. Og det handler netop om at handle dig videre.
    Skriv ned nogle af de ting du frygter at miste. Spørg dig selv ærligt, hvad du tror du vil miste og hvilket image de forskellige ting understøtter hos dig. Det handler om ego. Hvis det ikke handler om image, men blot at miste noget af dig selv, så tænk over hvad det værste er der kunne ske. Læs evt. mere i "Slip illusionen om hvem du er"

    Jeg vil beskrive det nærmere i et indlæg, men for nu kanl du tage tyren ved hornene og handle dig videre. Giv nogle af ting du er mest bange for at miste. Dette vil sikkert føles ret ubehageligt for dit ego, der tror at det mister sig selv ved den handling. Jo mere nervøs du er ved handlingen, jo mere har du fat i det rigtige (Selfølgelig skal det være noget der tjener alles højeste vej og formål). Det vil dog vise dig at du faktisk ikke kan miste noget. Vi er ét og intet er faktisk vores. Tror vi dette er vi under indflydelse af egoets illusion om at vi er seperate væsener der kan være større eller mindre end hinanden og kan miste eller modtage noget der var vores eller nogen andres.

    Jeg håber dette giver mening. Det er et større emne at forklare kort. Kort er det bevidsthed og handling der kræves for at komme videre. Det en stor gave når vi står over for disse udfordringer, da det er = mulighed for virkelig at rykke.

    Kærlig hilsen Anneli

    SvarSlet
  5. Tak for ordene. Jeg vil glæde mig til at læse næste blog.... men prøver at give mere fra mig og modtage fremover selvom det nok kommer til at gøre ondt. :-)

    SvarSlet
  6. HeY. Hvem er ham der? Han minder om mig. Kan jeg få hans nr eller email??? Måske kan vi begge skabe mere klarhed ved at spejle os i hinanden når det nu engang virker som om vi hander på samme måde.
    Kh
    Frederik
    (f.krups@gmail.com)

    SvarSlet
  7. Hej Frederik

    Ha ha : )eg har faktisk mødt en hel del som jer.
    Så der er rig mulighed for at møde "ham".
    Jeg kan desværre ikke udlevere hans oplysninger, tror ikke engang han ved at jeg har skrevet om ham eller at han er enig med mine betragtninger.

    Kh Anneli

    SvarSlet